Sovjetunie Reis

Terug naar de Sovjet-Unie

Lenin statue in Brest, Belarus

Lenin is nog steeds populair in Wit-Rusland

Hoogtepunten van deze Sovjetunie reis:
– de verschillende musea en monumenten ter herinnering aan WO2
– een bezoek aan het Olympisch stadion
– optioneel: een maaltijd in een nostalgisch Sovjet-restaurant of Sovjet-appartement!

Minsk ademt deels nog steeds de Sovjet-sfeer uit en in deze vijfdaags tour zult u allerlei herinneringen aan die periode meemaken. Van de architectuur tot musea over WO2, en van een sportcomplex tot de prachtige metro.
Tevens kunt u als extra’s kiezen tickets voor een voorstelling in het Nationale Opera en Ballet Theater, een diner in een Sovjet-appartement, en een diner in een cafe in Sovjet-stijl!

Ook in Kazachstan en in Oekraïne bieden wij reisprogramma’s aan met Sovjetherinneringen!

Een visum zult u niet nodig hebben voor een bezoek van vijf dagen, mits u aankomt en vertrekt in Minsk.

Dag 1

dagafstand: 35 km

Minsk, Belarus

Het centrum van Minsk

Wij heten u van harte welkom in Minsk, hoofdstad van de Republiek Wit-Rusland en het politieke en culturele centrum van het land. Het werd voor het eerst vermeld in de kronieken van de XIe eeuw. Vandaag de dag is het een dynamische stad met uitgestrekte boulevards, moderne en historische gebouwen, eindeloze parken en een goed ontwikkelde infrastructuur.

Behalve dat de stad een indrukwekkend voorbeeld is van de Sovjet planning op grote schaal, herbergt Minsk ook een aantal opmerkelijke historische bezienswaardigheden.

Na aankomst op de luchthaven van Minsk wordt u naar uw hotel in de stad gebracht en bent vervolgens vrij.

 

Dag 2

dagafstand: 30 km

WW2 museum in Minsk, Belarus

Afbeelding in het nieuwe museum van WO2

Minsk is een klassieke Sovjet-tijd stad: brede lanen, typische architectuur en tal van monumenten en gedenktekens. Het architectonische ensemble van de Independence Avenue, bijvoorbeeld, is één van de best bewaarde voorbeelden van de Stalinistische tijdperk architectuur (gebouwen van de KGB, GUM, het Huis van de regering met het Lenin monument, de Academie van Wetenschappen etc).

Tijdens de stadstoer zult ook een bezoek brengen aan «The Isle of Tears” en het Overwinningsmonument, die heroïsche pagina’s van de Sovjet-geschiedenis herdenken.

Vervolgens bezoekt u het museum van het 1ste Congres van de Russische Sociaal-Democratische Partij van de Arbeid, welke een verhaal vertelt over de grote sociaal-democratische groeperingen en de eerste communist op het grondgebied van het Russische Rijk. Het congres werd gehouden in totale geheimhouding – ook een kachel brandde waar desnoods geheime stukken moesten worden verbrand.

Dan volgt een bezoek aan het Azgur museum. Zair Azgur is één van de meest beroemde Sovjet beeldhouwers. Hij portretteerde politieke leiders, kunstenaars, helden van de oorlog en arbeid, filosofen … Bezoekers zullen sculptuur borstbeelden van Stalin, Lenin, Marx, Chroesjtsjov en zelfs Roosevelt en Churchill te zien krijgen.

Het volgende hoogtepunt is een bezoek aan de het nieuwe museum van de Tweede Wereldoorlog. Het was het eerste museum in de wereld om het verhaal van deze rampzalige oorlog te onthullen, en werd reeds in 1944 geopend, nog tijdens de Duitse bezetting.
Tenslotte gaat u ondergronds naar de Minsk metro met in elk station de presentatie van een pagina van de Sovjet-geschiedenis. Overnachting in Minsk.

 

Dag 3

dagafstand: 50 km

Stalin Line nearby Minsk, Belarus

Luchtafweer bij de Stalin Line

De Stalin Lijn is een openluchtmuseum van militaire stellingen, met inbegrip van de verdediging met loopgraven, anti-tank obstakels en grachten, anti-persoonsmijnen & obstakels, en bunkers bewaakt met machinegeweren. Bezoekers kunnen rond een bunker te lopen, plaatsnemen in een geschutpost, een wandeling maken langs de loopgraven en over een tank klauteren. De gidsen zijn gekleed in uniformen van de dag. Om de sfeer van de oorlog te voelen moet je ook proberen een monster van de rantsoenen voor de soldaten van de tijd op te eten!

Optioneel: het bezoeken van families die in “Stalin” (Stalin tijdperk) of “Chroesjtsjov’s” (Chroesjtsjov tijdperk) appartementen wonen en een diner met de familie.
Overnachting in Minsk.

 

Dag 4

dagafstand: 50 km

Khatyn Monument nearby Minsk, Belarus

Monument in Khatyn

Vandaag staat een bezoek gepland aan het Olympische Sport Complex Raubichi, gebouwd in 1974. Het is het drukste in de winter, met cross-country skiën en ski trampolines voor het beoefenen van ski-acrobatiek; lokale en wereldkampioenschappen worden ook hier gehouden. Tijdens de zomer kan men er zwemmen, tennissen en bootjes huren.

Vervolgens bezoekt u de Mound of Glory, die werd gebouwd in 1969 op het punt waar  vier divisies van het Rode Leger elkaar ontmoetten tijdens hun opmars naar Berlijn in 1944. Het is gebouwd ter ere van de tal van soldaten die tijdens de oorlog voor hun vaderland vochten.
In de verdere middag bent u vrij
Optioneel: diner in café “Tovarishch (Comrad)”, met echt Sovjet-interieur en alle traditionele Sovjet-tijd schotels.
Overnachting in Minsk.

 

Dag 5

Transfer naar de luchthaven of het treinstation en einde van het reisprogramma.

De kosten van dit verzorgde programma bedragen bij twee personen €835 per persoon, bij vier personen €625 per persoon. Voor andere groepsgroottes kunt u ons aanschrijven en geven we een prijs op.

Inbegrepen in de aanbieding zijn:
– vier overnachtingen in drie-sterren hotel Belarus (of vergelijkbaar) in Minsk  incl. ontbijt en in TWIN kamers.
– transfers gedurende de dagen 2-4 in een personenauto met een chauffeur en gids-vertaler (cq een minibusje bij meer dan twee personen) voor maximaal acht uur per dag.
– services van een Engelssprekende gids gedurende de dagen 2-4 voor maximaal acht uur per dag.
– entreekaarten musea en monumenten volgens het programma

Niet inbegrepen zijn de internationale vliegtickets, de lunches en diners, en alle andere niet genoemde services. Tenslotte houden wij per boeking €15 in voor het GGTO Garantiefonds.

De kosten van een eenpersoonskamer bedragen €100.
Een ticket voor een voorstelling kost tussen €17-80; het bezoek met diner bij een familie thuis kost €30 p.p.; het diner in cafe ‘Tovarishch’ kost €23 p.p.

  Informatie

  PLAATS

  Minsk en nabije omgeving

  DATUM

  bepaalt u

  PRIJS

  bij 2 pers. €835 p.p. verzorgd, bij 4 pers. €625 p.p.

  DUUR

  5 dagen

  Route map of tour in Belarus

  Contact