West Wit-Rusland in Vogelvlucht

West Wit-Rusland in Vogelvlucht

20150603_175245 (Custom)

Een reis die u leidt naar Minsk, de oude steden Grodno en Pinsk, kastelen en paleizen in Mir en Neswizh, een oerbos in een natuurpark en het Fort van Brest.
Westelijk Wit-Rusland biedt veel historie in aangename steden en stadjes. U zult aangenaam verrast worden door de goede wegen, nette steden en vriendelijke bewoners…

Het is ook mogelijk deze rondreis zelf te maken in een huurauto. Of zelfs met gebruikmaking van openbaar vervoer. In het eerste geval regelen wij voor u de huur van een auto, in het tweede geval verzorgen wij de gewenste OV-tickets.
De prijzen voor deze twee manieren van reizen zijn beduidend lager dan die voor de verzorgde reis.

Dag 1

Wij heten u van harte welkom in Minsk, hoofdstad van de Republiek Wit-Rusland en het politieke en culturele centrum. Het werd voor het eerst vermeld in de kronieken van de XIe eeuw. Vandaag de dag is het een dynamische stad met uitgestrekte boulevards, moderne en historische gebouwen, eindeloze parken en een goed ontwikkelde infrastructuur. Behalve dat de stad een indrukwekkend voorbeeld is van de Sovjet planning op grote schaal, herbergt Minsk ook een aantal opmerkelijke historische bezienswaardigheden. U heeft na aankomst vrije tijd.
Overnachting in Minsk.

Dag 2

Rondleiding in Minsk met een bezoek aan o.a. de architecturale monumenten van de XVII – XXe eeuw (de oude stad met het stadhuis, de Heilige Geest kathedraal en de kathedraal van de Heilige Maagd Maria, de oude straten van de het ‘Trinity’ stadsdeel). Ook het Overwinningsmonument en de Nationale Bibliotheek (opgenomen in de lijst van de meest opvallende gebouwen van de wereld) wachten om ontdekt te worden.
Transfer naar Grodno via Mir, dat is een klein stadje 90 km ten zuidwesten van Minsk. Het is het meest bekend om het sprookjesachtige Mir Kasteel, nog steeds bekend als de “middeleeuwse bloem”. Het kasteel is een indrukwekkend architectonisch monument, opgenomen in de lijst van werelderfgoed van de UNESCO. Het werd gebouwd aan het eind van de vijftiende eeuw en vandaag is het een combinatie van gotiek, barok en renaissance-architectuur die het Mir Kasteel zo uniek maakt.
Transfer naar de stad Grodno en overnachting.

Dag 3

Stadstour in Grodno. De naam van deze stad is nauw verbonden met de geschiedenis van het Groothertogdom van Litouwen en het Pools-Litouwse Gemenebest. Inderdaad, onder het bewind van groothertog Vitautis verwierf de stad een status als tweede hoofdstad en gelijk aan die van Vilnius.
Ook was Grodno het hoofdverblijf van de Poolse koning Stefan Batory in de zestiende eeuw. Zijn invloed op kan ook vandaag de dag nog op grote schaal worden gezien in een groot deel van de architectuur van de stad. Onder de meest interessante bezienswaardigheden van Grodno vallen de Jesuit Farny Kathedraal, de Kolozhskaya kerk van St. Boris en St. Hleb, Oude en Nieuwe Kastelen, de Grote Choral Synagoge, Sovetskaya straat e.a.
Transfer naar het nationaal park Belovezhskaya Pushcha en overnachting in een hotel in het nationaal park.

Dag 4

Excursie naar Belovezhskaya Pushcha – het wereldberoemde natuurpark dat is opgenomen in de lijst van de UNESCO en dat onlangs haar 600-jarig bestaan heeft ​​gevierd. Het is één van de laatste en grootste overgebleven delen van het immense oerbos dat ooit Centraal Europa bedekte. Sommige eiken hier zijn naar verleid meer dan 600 jaar! Het park werd ooit gebruikt als ​​huis en speeltuin van Poolse prinsen en Russische tsaren, die er veel tijd besteedden aan rusten en jagen.
Het meest opvallende dier in Pushcha’s rijkelijk aanwezige dier- en vogelwereld is misschien wel de bizon, één van de symbolen van het land.
De excursie omvat een tour in Pushcha plus een bezoek aan het Natuurmuseum.
Transfer naar Brest (1,5 uur) en een stadstour. Brest is de traditionele “westelijke poort” van het land. Het is een rustige en relaxte stad, maar de belangrijkste attractie van de stad is de vesting van Brest, die natuurlijk is opgenomen in de rondleiding door de stad. Het fort bood langdurige weerstand tegen de nazi’s in 1941 en werd verwoest na zware gevechten. Slechts een handvol mannen hadden overleefd, maar de burgers van de Sovjet-Unie werden geïnspireerd door de heroïek van de verdedigers van de vesting Brest. Vandaag de dag blijft over een gigantisch groot en indrukwekkend monument.
Overnachting in Brest.

Dag 5

Transfer naar Pinsk de oude hoofdstad van Polyesye, de zuidelijke regio van Wit-Rusland langs de rivier Pripyat. Het werd voor het eerst vermeld in de kronieken van 1097 als Pinesk, een stad toebehorend aan Sviatopolk van Turov. Tegenwoordig zijn de belangrijkste bezienswaardigheden van Pinsk het St Franciscus klooster en de Hemelvaart van de Heilige Maagd Rooms-Katholieke kerk (één van de oudste religieuze plaatsen in het Groothertogdom Litouwen), alsmede het Jezuïeten College, welke tegenwoordig het Wit-Russische Polyesye Museum herbergt.
Transfer naar een prachtige historische stad, één van de oudste van het land, namelijk Neswizh. Overnachting in het Neswizh Paleis.

Dag 6

U brengt een bezoek aan het prachtige Nesvizh Paleis – de voormalige residentie van de aristocratische Radzivili familie, dat ook een prachtig park en Farny Rooms-Katholieke Kerk uit de zestiende eeuw. Het complex bevatte ooit  ongeveer 170 kamers, met een reeks van ondergrondse gangen die reikten tot de kloosters van de stad. Tegenwoordig omvat de expositie van het paleis meer dan 30 hallen, waaronder appartementen van prinsen, de Gouden en Sterren Zaal, de Jagers Zaal, en anderen.
Transfer naar Minsk, vrije tijd en overnachting.

Dag 7

Transfer naar de luchthaven van Minsk en retourvlucht naar huis.

De kosten van dit programma bedragen bij twee personen €1.450 per persoon, bij vier personen €995 per persoon. Voor andere groepsgroottes kunt u ons aanschrijven voor een offerte.
Inbegrepen in de aanbieding zijn:
– uitnodigingsbrief voor het visum
– zes overnachtingen in drie-sterren hotels in Minsk (2x), Grodno, Puscha, Brest en het kasteel Nesvizh. Incl. ontbijt en in TWIN kamers.
– transfers gedurende de gehele tour in een personenauto met een chauffeur en gids-vertaler (cq een minibusje bij meer dan twee personen)
– services van een gids gedurende het gehele programma
– entreekaarten voor het Mir Kasteel, nieuwe en oude kastelen in Grodno, Puscha museums en excursie, Brest Fort en Neswizh Paleis.

Niet inbegrepen zijn de internationale vliegtickets, het visum, de lunches en diners, en alle andere niet genoemde services. Tenslotte houden wij per boeking €15 in voor het GGTO Garantiefonds.

We kunnen u het programma ook aanbieden op basis van hotels en een huurauto die u zelf zult rijden. Een indicatie van de kosten voor deze budget-tour is per persoon €525 bij twee personen. Inbegrepen zijn zes overnachtingen in 3* hotels incl. ontbijt, uw uitnodigingsbrief en de huur van een personenauto voor zeven dagen. De precieze kosten zullen afhangen van het aantal dagen dat u een auto (en welke auto) u wenst te huren.
Excursies in de verschillende steden kunnen optioneel worden bijgeboekt. Schrijft u ons voor een offerte op maat.

Tenslotte kunnen we u dit reisprogramma ook aanbieden met gebruikmaking van openbaar vervoer in Wit-Rusland. U zult in dat geval iets meer tijd nodig hebben om het exacte programma uit te voeren. De kosten zullen vergelijkbaar met zijn bovengenoemde zelf-rij optie.

  Informatie

  PLAATS

  West Wit-Rusland

  DATUM

   bepaalt u zelf

  PRIJS

  Bij 2 pers. €1.450 p.p. verzorgd; zelf rijden €525 p.p. indicatie

  DUUR

  7 dagen

  Contact