Vrouwentrip naar Minsk en omgeving

Vrouwentrip naar Minsk en omgeving

Horse riding in Belarus

Hoogtepunten van deze vierdaagse vrouwentrip naar Minsk in Wit-Rusland, met een mogelijke extensie naar vijf dagen:
– veel afwisseling: een sieradenfabriek, paardrijden, wellness, cultuur & geschiedenis van Minsk
– mogelijkheid tot het bijwonen van hoogwaardige culturele voorstellingen in Minsk
– overnachting in een boerderij op het platteland met zelfs een masterclass Belarus volksdansen!
– kennismaking met een onbekend en zeer vriendelijk land

Wit-Rusland – liever zeggen we Belarus – wordt nog niet platgelopen door toeristen, laat staan door feestvierende vrijgezellengroepen. Neen. Deze trip staat in het teken van kennismaken met Belarus, d.w.z. met de mensen, de natuur, de hoofdstad Minsk, de (vaak treurige) geschiedenis en uiteraard ook met het moderne nachtleven van Minsk (met prijzen minder dan de helft van Nederland).

Opgenomen in het programma zijn naast kennismaking met de stad Minsk, haar geschiedenis en cultuur, ook bezoeken die vooral voor vrouwen interessant zijn. Aan een sieradenfabriek en een wellness centrum. Daarnaast verlaat u ook voor een dag de stad en verblijft op een boerderij, waar paard kan worden gereden in de omgeving.

Het is mogelijk om een dag toevoegen aan het programma – dat sowieso flexibel is en kan worden aangepast – naar de kastelen van Mir en Nesvizh, gelegen op 100 km van Minsk.

U vliegt direct op Minsk en terug en heeft geen visum nodig voor deze trip.

Dag 1

Minsk, Belarus

Het centrum van Minsk


Open air concert in Minsk, Belarus

Openluchtconcert bij het Svoboda Plein in de zomer


Aankomst halverwege de middag (Belavia arriveert om 15:30 vanuit zowel Amsterdam als Brussel) en transfer vanaf de luchthaven (40 km van de stad) naar hotel Yubileiny in Minsk. Hier start uw vrouwentrip in Minsk!
U krijgt allereerst een stadsexcursie van drie uur om de stad te leren kennen, en bent vervolgens vrij.

Het oude centrum van Minsk, inclusief talrijke restaurants, bars en ander vertier, bevindt zich op een kwartier lopen van het hotel. De hardloopliefhebbers kunnen een mooi rondje van 5 km lopen vanuit het hotel, rondom het water en door een groot park.

Dag 2

Belarus kent belangrijke industrie en produceert dumptrucks, tractoren, chemicaliën maar ook….sieraden! Vandaag bezoekt u als ochtendprogramma de Zorka fabriek en op deze website kunt u alvast een indruk krijgen. De fabriek bevindt zich even buiten Minsk.

Na de lunch keert u terug naar Minsk voor een bezoek aan het wellness complex “Spa Riviera” in de stad. Bekijkt u alvast de mogelijkheden op de (Russischtalige) website van het complex.

In de avond wordt u teruggebracht naar uw hotel en bent u vrij.

Dag 3

Khatyn Monument, Minsk, Belarus

Guest house in Belarus
De plattelandsdag van dit programma!
Maar niet voordat u in de ochtend het Monument van Khatyn heeft bezocht. Hier bevond zich een dorpje dat in WOII door de Nazis werd afgebrand en de bevolking uitgemoord. Het is één van de vele dorpjes in Belarus dat dit noodlot trof. Het Monument is indrukkend en de verhalen hartverscheurend. Daarom bezoekt ieder staatshoofd in Belarus  Khatyn.

Vervolgens wordt u naar de boerderij “Butsevichy” gebracht op ongeveer een uur rijden. Hier zult u de rest van de dag doorbrengen en tevens overnachten. Maaltijden zijn hier inbegrepen.
In de middag, na de lunch, kunt u paardrijden en wordt een masterclass Belarus volksdansen aangeboden!

Dag 4

Transfer naar de luchthaven van Minsk rond 7 uur voor de vluchten van half 10 naar Amsterdam of Brussel. Einde van de trip.

Optioneel: een extra dag inclusief bezoek aan de de kastelen van Mir en Nesvizh

Uw programma ziet er dan als volgt uit:

Dag 4

Nesvizh Palace, Belarus

 

Mir Castle, Belarus

Beide kastelen (of eigenlijk het paleis van Nesvizh) bevinden zich niet ver van elkaar op ongeveer 100 km en anderhalf uur rijden van Minsk. In beiden krijgt u een excursie – ze verschillen enorm, zie de bovenstaande foto’s.

Daarna terugkeer naar Minsk en in de avond bent u vrij.

Dag 5

Transfer naar de luchthaven van Minsk rond 7 uur voor de vluchten van half 10 naar Amsterdam of Brussel. Einde van de trip.

De kosten van dit vierdaagse programma bedragen €625 per persoon bij een groep van zes personen, €550 p.p. bij acht personen, €495 p.p. bij tien personen en €465 p.p. bij twaalf personen.

Inbegrepen in de aanbieding zijn:
– twee overnachtingen in 3* hotel Yubileniya (of vergelijkbaar) in Minsk o.b.v. logies & ontbijt; één overnachting in een boerderij op het platteland
– excursies volgens programma dagen 1-3 met een Engelssprekende gids in een Mercedes Sprinter met chauffeur
– entreekaarten voor de sieradenfabriek, het monument Khatyn, het wellness centrum en voor het paardrijden
– eenmaal lunch en eenmaal diner op de boerderij
– alle transfers per minibus

Niet inbegrepen zijn de vliegtickets, de overige lunches en diners, behandelingen in het wellness centrum en de niet-genoemde services. Tenslotte houden wij per boeking €15 in voor het GGTO Garantiefonds.
De eenpersoonskamer toeslag bedraagt €40.

Indien u kiest voor de extensie naar vijf dagen, dus inclusief de excursie naar de kastelen van Mir en Nesvizh bedragen de kosten €710 per persoon bij een groep van zes personen, €625 p.p. bij acht personen, €550 p.p. bij tien personen en €495 p.p. bij twaalf personen. De eenpersoonskamer toeslag wordt dan €50 en inbegrepen zijn nog een extra nacht in het hotel in Minsk en een dag van excursies naar kastelen incl. de entreegelden.

Wij kunnen voor u de vliegtickets naar Minsk boeken met Belavia, de nationale luchtvaartmaatschappij van Belarus die rechtstreeks vliegt op Amsterdam en Brussel. Vraagt u ons naar de offerte, die in de meeste gevallen gunstiger zal uitvallen dan wat u online vindt. Een indicatie van de kosten van de vliegtickets is €250-300 voor een retourticket.

  Informatie

  PLAATS

  Minsk en omgeving

  DATUM

  hele jaar

  PRIJS

  vanaf €465 p.p. excl. vliegtickets

  DUUR

  4 dagen, optie tot 5 dagen

  Contact