Minsk en Kyiv

Roadtrip in het Zuiden en een uitstap naar Kyiv

Plattelandskunst in Wit-Rusland

Onderweg in Wit-Rusland

Hoogtepunten van dit self-drive reisprogramma in Wit-Rusland en Oekraïne met ook bezoeken en Minsk en Kyiv:
– monumenten en musea in en rondom Minsk verbonden een WO2
– zelf rijden door het rustige Wit-Rusland, vooral wanneer u niet alleen de hoofdwegen neemt
– een bezoek aan het dynamische Kyiv
– de onvergetelijke (en ongevaarlijke) excursie naar Chornobyl vanuit Kyiv
– de kastelen in Mir en Nesvizh met ook een verblijf in eerstgenoemde
– bezoek aan het Fort van Brest

Dit is een self-drive programma in Wit-Rusland met een uitstapje per trein naar Kyiv. U rijdt en verblijft op het platteland, bezoekt natuurparken & kastelen en krijgt excursies aangeboden in Minsk, Kyiv en een spectaculaire (maar niet gevaarlijke) excursie naar Chornobyl! Veel afwisseling op deze reis. Het is een programma voor ervaren reizigers aangezien onderweg niet iedereen Engels zal spreken. Uiteraard kunt u onderweg plekken bezoeken naar eigen interesse en zijn wijzigingen in het programma mogelijk.

Een visum is voor een verblijf tot 30 dagen met aankomst en vertrek op de luchthaven van Minsk sinds juli 2018 niet meer nodig. Maar, u maakt een uitstapje naar Oekraïne, per trein, en zult daarom een visum nodig hebben voor een bezoek een Wit-Rusland. (Voor Oekraïne is geen visum nodig).
Wij verzorgen voor u de noodzakelijke uitnodigingsbrief.

Dag 1

dagafstand: 40 km

Minsk, Belarus

Het centrum van Minsk

Aankomst in Wit-Rusland en start van uw reis, met bezoeken aan de hoofdsteden Minsk en Kyiv. Op de luchthaven haalt u uw auto op. Er is accommodatie geregeld in een uitstekend 3* hotel in het 40 kilometer verderop gelegen Minsk. Verder bent u vandaag vrij om uw dag in te vullen. (U kunt ook kiezen voor een andere klasse hotels, laat ons graag weten bij uw aanvraag).

 

 

Dag 2

dagafstand: 20 km

WW2 museum in Minsk, Belarus

Afbeelding in het nieuwe museum van WO2

U krijgt een stadsexcursie aangeboden in Minsk van zes uur met een Engelssprekende gids. Minsk is een stad met een moderne aanblik maar ook met vol vele herinneringen aan het Sovjet-tijdperk.
Op het programma staan bezoeken aan het Overwinningsmonument en de Nationale Bibliotheek.

Vervolgens aan het St. Elizabeth klooster en aan het Nationale Kunsten Museum, dat de rijkste collectie van de Wit-Russische en buitenlandse beeldende kunst bevat in het land. De unieke collectie van de Wit-Russische kunst omvat werken van oude icoon schilderkunst, beeldhouwkunst, houtsnijwerk, textiel, schilderijen uit de XIXe – XXe eeuw.

Interessant en van heel andere aard is het enorme en indrukwekkende museum over de Tweede Wereldoorlog, dat optioneel kan worden opgenomen in het programma. Accommodatie in hetzelfde 3* hotel in Minsk.

Dag 3

dagafstand: 300 km

Church and tanks in Belarus

Onderweg in Wit-Rusland

We hebben overnachting voor u geregeld in een prima 3* hotel in de stad Gomel in het uiterste zuidoosten van het land. De afstand is 300 km, de weg grotendeels nieuw en uitstekend. In Gomel kunt u bijvoorbeeld het Rumyanscev-Paskevichey Paleis bezoeken. U kunt onderweg een bezoek brengen aan het niet ver van Gomel gelegen plaatsje Vetka, bekend om de ‘old-believers’ die hier nog wonen, een oude stroming de Russisch-Orthodoxe Kerk. Er zijn twee lokale musea in Vetka te bezoeken.

Waarschuwing: dit gebied ligt in de nabijheid van de kernreactor van Chernobyl, vlak over de grens in Oekraïne. Er zijn hier afgesloten gebieden vanwege nog aanwezige straling. U wordt daar met borden op gewezen.
U laat de auto vandaag achter bij het hotel en regelt zelf een taxi naar het station voor de nachttrein naar Kiev, de hotelreceptie helpt u daar graag mee.

Dag 4

dagafstand: 265 km per trein

Dnjepr river in Kyiv, Ukraine

Kerkje in de Dnjepr rivier in Kyiv

Rond 3 uur AM vertrekt uw trein naar Kyiv. U ontvangt van ons de tickets. De reis duurt ongeveer 7 uur inclusief een uitgebreide grenscontrole, en u beschikt over een bed in de trein. Zelfs ontbijt is inbegrepen in deze trein!

Na aankomst in Kyiv wordt u naar een hotel aan het befaamde Maidanplein in het centrum gebracht. U heeft tijd om te rusten en in de middag wordt u – per voet – een excursie aangeboden in het centrum van het oude Kyiv door een Engelstalige gids. Daarna bent u vrij.

Dag 5

dagafstand: 275 km

Chornobyl, Ukraine

De beruchte reactor van Chernobyl, nu veilig ingepakt


Pripyat, nearby Chornobyl, Ukraine

Prypyat, verlaten stadje naast de Chernobyl reactor

Vandaag staat op het programma een bijzonder excursie, namelijk naar de kernreactor van Chornobyl op twee uur rijden van Kyiv. De excursie wordt Engelstalig begeleid en is niet gevaarlijk zolang u zich aan de regels van de ervaren gids houdt! Onderweg in het busje krijgt u beelden te zien van het noodlottige ongeluk in 1989 en reacties van de betrokkenen, w.o. Sovjetleider Michael Gorbatsjov. U bezoekt het stadje Chornobyl zelf en nuttige daar de lunch, alsmede een verlaten dorpje en de beruchte spookstad Prypyat.

Daarnaast staat op het programma een bezoek aan een verlaten en vervallen radarsysteem van de USSR uit de jaren 50, van indrukwekkende omvang en met een intrigerende ondergrondse structuur. Terugkeer naar Kyiv en accommodatie in uw hotel.

Dag 6

dagafstand: 265 km per trein

Old Soviet radar system nearby Chornobyl, Ukraine

Oud Sovjet radar systeem nabij Chernobyl

Een vrije dag in het dynamische Kyiv, een stad met een geheel andere sfeer dan Minsk zoals u zult merken. Om ongeveer 19:30 wordt u naar het treinstation van Kyiv gebracht voor de terugreis naar Gomel in Wit-Rusland om ongeveer 21 uur.

U heeft wederom de beschikking over een bed op deze reis van 7 uur. In Kyiv is vandaag geen hotel gereserveerd, optioneel kan deze worden bijgeboekt.
De trein is – uit eigen ervaring – comfortabel.

Dag 7

dagafstand: 265 km

Village house in Belarus

Onderweg in Wit-Rusland

Aankomst rond 04:15 uur in Gomel. U neemt een taxi naar het hotel waar uw auto staat, en waar accommodatie voor u is geboekt.

Aan het eind van de dag hebben we accommodatie voor u geboekt in het stadje Turov, gelegen op een kleine vier rijden over goede wegen in het midden-zuiden van het land in het natuurreservaat Pripyat. Dit is een zeer waterrijk gebied dat in bepaalde delen van het jaar deels onder water loopt. Accommodatie in een uitstekend hotel in Turov.

Dag 8

dagafstand: 50 km

Pripyat region, Belarus

indruk van het waterrijke Pripyat gebied

U heeft vandaag de tijd om een groepsexcursie te boeken in dit waterrijke natuurreservaat met haar uitbundige flora en fauna, per boot en per auto.

Echter, tenzij u Russisch spreekt brengt dit de uitdaging van de taal met zich mee, maar wellicht treft u reisgenoten die de Engelse taal enigszins machtig zijn en u kunnen helpen.

Accommodatie in het hotel in Turov is geboekt.

Dag 9

dagafstand: 330 km

Brest Fortress, Belarus

Het Fort van Brest

De volgende etappe leidt naar de vestingstad Brest in het uiterste zuidwesten van Wit-Rusland, nabij de grenzen van Polen en Oekraïne. Een reistijd van 4,5 uur. Brest is een aangename stad met veel studenten en een prettige sfeer. En zoals alle steden in Wit-Rusland ook netjes verzorgd. We hebben hier accommodatie voor u geboekt in een prima 3* hotel.

Brest kent een interessant spoorwegmuseum maar de stad is bovenal beroemd vanwege het Fort van Brest, waar in WO2 de verdedigers manmoedig en lang standhielden tegen de snel oprukkende Duitsers. Een bezoek is een must. Optioneel: een Engelstalig begeleidde excursie naar het Fort en het Spoorwegmuseum, laat u ons dan graag weten.

Dag 10

dagafstand: 290 km

Nesvizh Palace, Belarus

 

Mir Castle, Belarus

Vandaag staan geheel nieuwe belevingen op het programma, namelijk de kastelen van Nesvizh en Mir. Allereerst rijdt u naar Nesvizh, kunt er een rondleiding boeken en het paleis in een fraaie omgeving aanschouwen. Niet ver hiervan ligt het plaatsje Mir met haar fameuze kasteel. Ook hier kunt u bezichtigen, of de volgende dag, want dit kasteel heeft als voordeel dat het een aantal kamers heeft ter overnachting, en een verrassend goede keuken!

Dag 11

dagafstand: 100 km

Stalin Line nearby Minsk, Belarus

Bij de Stalin Lijn

 

Khatyn Monument nearby Minsk, Belarus

Khatyn, monument voor een Nazi massamoord

Vandaag rijdt u terug naar Minsk. Nabij de stad raden we aan een bezoek te brengen aan de Stalin Line, waar behalve bunkers en andere verdedigingswerken uit WO2 ook echte tanks, afweergeschut en vliegtuigen te bewonderen zijn. Tegen betaling kunt u zelf een ritje in een tank meemaken!

Veel stiller is de herdenkingsplaats Khatyn, een dorpje dat tijdens WO2 volledige werd uitgemoord door de Nazi’s en dat nu als monument geldt voor Khatyn en vele andere dorpjes die dit lot trof.
Er is accommodatie voor u geboekt in Minsk in hetzelfde hotel als 10 dagen geleden.

Dag 12

De laatste dag van dit reisprogramma. U brengt de auto naar de luchthaven en levert er de sleutels in. Einde van uw reis in Wit-Rusland en Oekraïne.

We kunnen dit programma met bezoeken aan Minsk en Kyiv aanbieden voor €1.050-1.250 p.p. bij 4-2 personen self-drive. Schrijft u ons aan op info@belarus-oekrainereizen.nl voor andere groepsgroottes.

Inbegrepen in deze prijs zijn:
– huur van een personenauto voor 12 dagen inclusief verzekering en navigatie. Eenvoudig model, upgrade is mogelijk.
– overnachtingen in 3* hotels o.b.v. logies & ontbijt in Minsk (3x), Gomel (2x), Kyivv (2x in viersterren hotel), Turov (2x), Brest (1x) en Mir (1x).
– treinkaarten Gomel-Kyiv-Gomel met bed
– Engelstalig begeleide excursies in Minsk en Kyiv en een groepsexcursie naar Chernobyl
– transfers treinstation-hotel-treinstation in Kyiv
– de uitnodigingsbrief voor het visum voor Wit-Rusland (voor Oekraïne heeft u geen visum nodig)

Niet inbegrepen in de aanbieding zijn:
– de internationale vluchten
– lunches & diners
– het visum voor Wit-Rusland
– niet genoemde services in het programma
– een ziektekostenverzekering geldig in Wit-Rusland welke noodzakelijk is voor uw visumaanvraag. U kunt een brief van uw verzekeraar vragen of wij regelen voor u een Wit-Russische ziektekostenverzekering voor de periode, kosten €14 p.p. en €16 per boeking.

  Informatie

  PLAATS

  Wit-Rusland, Oekraïne

  DATUM

   hele jaar

  PRIJS

  €1.050-1.250 p.p. bij 4-2 personen self-drive

  DUUR

  12 dagen

  Route map of tour in Belarus

  Contact