Mannentrip naar Minsk en omgeving

Mannentrip naar Minsk en omgeving

Stalin Lijn bij Minsk, Wit-Rusland

Lees het verslag van Erwin van Veldhoven bij de klantervaringen!

Hoogtepunten van deze vierdaagse mannentrip naar Minsk, met een mogelijke extensie naar vijf dagen:
– veel afwisseling: WOII historie, het nachtleven van Minsk, kayaken of langlaufen, Belaz fabriek, cultuur & geschiedenis van Minsk
– mogelijkheid tot het rijden op een Sovjettank en schieten met een Kalashnikov
– overnachting in een boshut in het Berezinsky natuurreservaat
– kennismaking met een onbekend en zeer vriendelijk land

Wit-Rusland – liever zeggen we Belarus – wordt nog niet platgelopen door toeristen, laat staan door feestvierende vrijgezellengroepen. Neen. Deze trip staat in het teken van kennismaken met Belarus, d.w.z. met de mensen, de natuur, de hoofdstad Minsk, de (vaak treurige) geschiedenis en uiteraard ook met het moderne nachtleven van Minsk (met prijzen minder dan de helft van Nederland).

Er staan voldoende ‘mannendingen’ op het programma, en zelfs dingen die in andere landen en steden niet of nauwelijks mogelijk zijn. Wat dacht u van een rondrit op een oude Sovjettank gebruikt in WOII, of schieten met een Kalashnikov en ook zwaardere wapens, of het bezoek aan de Belaz fabriek met de grootste dumptrucks ter wereld? Dat is alleen mogelijk in Belarus en op deze unieke trip!

U vliegt direct op Minsk en terug en heeft geen visum nodig voor deze trip.

Dag 1

Minsk, Belarus

Het centrum van Minsk


Open air concert in Minsk, Belarus

Openluchtconcert bij het Svoboda Plein in de zomer


Aankomst halverwege de middag (Belavia arriveert om 15:30 vanuit zowel Amsterdam als Brussel) en vervolgens een transfer vanaf de luchthaven (40 km van de stad) naar hotel Yubileiny in Minsk.
U krijgt allereerst een stadsexcursie van drie uur om de stad te leren kennen, en bent vervolgens vrij.

Het oude centrum van Minsk, inclusief talrijke restaurants, bars en ander vertier, bevindt zich op een kwartier lopen van het hotel. De hardloopliefhebbers kunnen tevens een mooi rondje van 5 km lopen vanuit het hotel, rondom het water en door een groot park.

Dag 2

Stalin Line, Minsk, Belarus

Khatyn Monument, Minsk, Belarus


De dag start met een excursie met Engelstalige begeleiding naar de Stalin Lijn, e
en openluchtmuseum van de militaire verdedigingslinie in WOII. Daarbij staan uitgestald een grote hoeveelheid Sovjet wapens ten tijden van de Koude Oorlog inclusief vliegtuigen, tanks en afweergeschut. De gidsen zijn gekleed in uniformen van WOII en om de sfeer van de oorlog te voelen zou je ook een hap moeten proeven van de rantsoenen gegeten door soldaten van die tijd. ook is het mogelijk hier een stukje te rijden in een tank en schieten met een Kalashnikov! Hier zijn extra kosten aan verbonden, vraagt u ons naar de mogelijkheden.

Daarna wordt de lunch wordt genuttigd in het restaurant van een wintersport resort, vervolgens bezoekt u het Monument van Khatyn. Hier bevond zich een dorpje dat in WOII door de Nazis werd afgebrand en de bevolking uitgemoord. Het is één van de vele dorpjes in Belarus dat dit noodlot trof. Het Monument is indrukkend en de verhalen hartverscheurend. Ieder staatshoofd dat Belarus bezoekt gaat naar Khatyn.

In de tweede helft van de middag volgt de transfer naar het Berezinsky natuurreservaat, op een uur rijden ten noordoosten van Minsk. Overnachting in een boshut. Hier is een klein restaurant aanwezig waar u kunt dineren bij deze vooral door jagers en vissers gebruikte hutten.
En met enig geluk maakt u kennis met een groep Wit-Russische jagers of vissers en wordt het een gezellige avond met wild, wodka en muziek….

Dag 3

Canooing in Belarus

Belarus hunters hut

De sportieve dag van dit programma!
In het Berezinsky natuurreservaat, dat 1.140 km2 groot is, zijn uitstekende mogelijkheden om te kajakken tussen de bossen en moerassen, en dat gaat u vandaag uitgebreid doen. Inclusief transfers, uitleg en lunch bent u tot een uur of vijf bezig in de natuur.
Overigens leven hier behalve bevers ook beren, wolven, lynxen en wisenten.
Opmerking: in de wintermaanden zal het kajakken worden vervangen door langlaufen.

Na afloop transfer terug naar hotel Yubileyni in Minsk waar u rond half acht aankomt en een laatste, vrije avond heeft.

Dag 4

Transfer naar de luchthaven van Minsk rond 7 uur voor de vluchten van half 10 naar Amsterdam of Brussel. Einde van de trip.

Optioneel: een extra dag inclusief bezoek aan de Belaz fabriek en een uitgebreide stadsexcursie (die op dag 1 vervalt dan).

Uw programma ziet er dan als volgt uit:

Dag 4

New church in Minsk, Belarus

Belaz truck, Belarus

U leert vandaag Minsk uitgebreid kennen tijdens een excursie door de stad met Engelssprekende gids.
Vervolgens wordt de lunch wordt aangeboden in de nieuwe en sfeervolle “Druzya” brouwerij in de stad.

’s Middags staat op het programma een uitstap naar de Belaz fabriek op een ruim uur rijden van Minsk. Hier worden de grootste dumptrucks ter wereld geproduceerd! Dat toeristen hier een inkijkje kunnen krijgen is net zo uniek. Na een inleiding in het eigen museum wordt u gebracht naar de verschillende formaat trucks en mag er vrijelijk op klimmen en fotograferen. Een stukje meerijden is mogelijk op aanvraag en tegen extra kosten, maar kan niet worden gegarandeerd.
Tenslotte wordt een fabriekshal bezocht voor een voorzichtige inkijk.

Terugkeer naar Minsk en in de avond bent u vrij.

Dag 5

Transfer naar de luchthaven van Minsk rond 7 uur voor de vluchten van half 10 naar Amsterdam of Brussel. Einde van de trip.

De kosten van dit vierdaagse programma bedragen €540 per persoon bij een groep van zes personen, €450 p.p. bij acht personen, €410 p.p. bij tien personen en €375 p.p. bij twaalf personen.

Inbegrepen in de aanbieding zijn:
– twee overnachtingen in 3* hotel Yubileniya (of vergelijkbaar) in Minsk o.b.v. logies & ontbijt; één overnachting in een hut in het natuurreservaat Berezinsky in een vierpersoonshut
– excursies volgens programma dagen 1-3 met een Engelssprekende gids in een Mercedes Sprinter met chauffeur
– entreekaarten voor de Stalin Lijn, Khatyn en voor het Berezinsky natuurreservaat (incl. de kayaking)
– alle transfers per minibus

Niet inbegrepen zijn de vliegtickets, de lunches en diners, het rijden in een tank & en schieten met wapens bij de Stalin Lijn, en de niet-genoemde services. Tenslotte houden wij per boeking €15 in voor het GGTO Garantiefonds.
De eenpersoonskamer toeslag bedraagt €58.

Indien u kiest voor de extensie naar vijf dagen, dus inclusief de excursie naar de Belaz fabriek en een meer uitgebreide excursie in de stad, bedragen de kosten €675 per persoon bij een groep van zes personen, €575 p.p. bij acht personen, €525 p.p. bij tien personen en €475 p.p. bij twaalf personen. De eenpersoonskamer toeslag wordt dan €75 en inbegrepen zijn nog een extra nacht in het hotel in Minsk en een dag van excursies naar de Belaz fabriek en Minsk zelf.

Wij kunnen voor u de vliegtickets naar Minsk boeken met Belavia, de nationale luchtvaartmaatschappij van Belarus die rechtstreeks vliegt op Amsterdam en Brussel. Vraagt u ons naar de offerte, die in de meeste gevallen gunstiger zal uitvallen dan wat u online vindt. Indicatie van de kosten van de vliegtickets is €250-300 voor een retourticket.

  Informatie

  PLAATS

  Minsk, Berezinsky natuurreservaat

  DATUM

  hele jaar

  PRIJS

  vanaf €375 p.p. excl. vliegtickets

  DUUR

  4 dagen, optie tot 5 dagen

  Contact