Individuele Rondreis in Wit-Rusland

Hoogtepunten van Wit-Rusland

Nesvizh Paleis in Wit-Rusland

Binnenplaats van het Nesvizh Paleis

Hoogtepunten van deze achtdaagse individuele rondreis in Wit-Rusland:
– excursies in de culturele steden Vitebsk, Polotsk en Grodno
– het Fort van Brest
– de kastelen van Nesvizh en Mir
– de vele zijden van Minsk

In acht dagen bezoekt u de belangrijkste stadjes, musea en monumenten van Wit-Rusland. Deze reis begint en eindigt in de hoofdstad Minsk.
De nadruk ligt op de cultuur en geschiedenis van het land. Daarnaast bezoekt u een 600-jaar oud natuurpark en een hoeve om het plattelandsleven mee te maken. U reist door het land met een auto met chauffeur en een gids-vertaler. De aanbieding betreft verblijf in driesterrenhotels in de verschillende plaatsen. Daarnaast is een upgrade van de accommodaties mogelijk.

Het is ook mogelijk deze rondreis in Wit-Rusland zelf te maken in een huurauto. Of zelfs met gebruikmaking van openbaar vervoer. In het eerste geval regelen wij voor u de huur van een auto, in het tweede geval verzorgen wij de gewenste OV-tickets.
Uiteraard zijn de prijzen voor deze twee manieren van reizen zijn beduidend lager dan die voor de verzorgde reis.

Een visum is voor een verblijf tot 30 dagen met aankomst en vertrek op de luchthaven van Minsk sinds juli 2018 niet meer nodig.

Dag 1

dagafstand: 50 km

Central Minsk, Belarus

Overzicht centrum Minsk

(In dit programma arriveert u in de ochtend in Minsk, wellicht per vliegtuig. Indien een dag eerder arriveert wordt een overnachting in Minsk toegevoegd).
Aankomst op de luchthaven van Minsk om 35 km van de stad, gevolgd door een transfer naar uw hotel in de stad. Start van uw achtdaagse individuele rondreis in Wit-Rusland.

Na het inchecken start uw excursieprogramma in Minsk, langs de belangrijkste straten en de architecturale monumenten van de XVII – XXe eeuw. Het Overwinningsmonument en de Nationale Bibliotheek (opgenomen in de lijst van de meest belangwekkende gebouwen van de wereld) wachten om ontdekt te worden.

Vervolgens bezoekt u het St. Elizabeth klooster en het Nationale Kunstmuseum, dat de rijkste collectie van de Wit-Russische en buitenlandse beeldende kunst bevat in het land. De unieke collectie van de Wit-Russische kunst omvat werken van oude icoon schilderkunst, beeldhouwkunst, houtsnijwerk, textiel, schilderijen uit de XIXe – XXe eeuw.

Dag 2

dagafstand: 380 km

Vitebsk along the Dvina river, Belarus

Vitebsk, gelegen aan de Dvina

Transfer naar Vitebsk, gelegen 280 km ten noorden van Minsk. Deze stad staat bekend als de culturele hoofdstad van het land. Dat is niet alleen vanwege het internationale songfestival “Slavanski (Slavische) Bazaar”, dat elk jaar plaatsvindt in Vitebsk, maar nog meer vanwege het rijke artistieke erfgoed van de stad.

Marc Chagall werd hier geboren en Vitebsk werd zijn belangrijkste bron van inspiratie voor zijn hele leven. Daarnaast woonden en creëerden ook wereldberoemde kunstenaars als Vasiliy Kandinskiy, Ilya Repin, Kasimir Malevitsj ooit in Vitebsk.

Tijdens een stadstoer in Vitebsk bezoekt u het Marc Chagall Thuis-Museum en Marc Chagall Kunsten-Centrum, evenals andere bezienswaardigheden die Vitebsk een elegant gevoel van het verleden te geven.
Tenslotte vertrekt u naar het 100 km verderop gelegen Polotsk. Na aankomst volgt de check-in in het hotel.

Dag 3

dagafstand: 460 km

St. Sophia Cathedrale in Polotsk, Belarus

St. Sophia Kathedraal in Polotsk

Polotsk is één van de oudste steden van de Oostelijke Slaven en wordt door vele Wit-Russen beschouwd het als de spirituele bakermat van het land. Voor het eerst werd de stad vermeld in de primaire Kroniek van 862 n.C. Eveneens is zij nauw verbonden met de invloed van de Vikingen binnen de regio. Later werd zij de hoofdstad van het Prinsdom Polotsk en één van de meest krachtige centra van ‘Kiev Rus’.

Onder het bewind van prins Vseslav Charodey (‘Wonder’) verkreeg de stad maximale welvaart. Het meest opmerkelijke architecturale monument van die tijd, de St. Sophia Kathedraal, werd toen gebouwd. Tijdens een stadstoer bezoekt u dit monument en andere bezienswaardigheden.

Vervolgens vertrekt u naar Grodno, onderweg een bezoek brengende aan een traditionele Wit-Russische hoeve. Hier wordt u een diner aangeboden onder het genot van een glaasje samogon (lokale zelfgemaakte wodka), bij een folklore show met traditionele muziek en dans.
Aankomst in Grodno,
c
heck-in in het hotel.

Dag 4

dagafstand: 240 km

Bernadino church in Grodno, Belarus

Bernadino kerk in Grodno

U start met een excursie in Grodno, net als Polotsk en Vitebsk een fijne stad om in te wandelen en met veel cultureel erfgoed. De naam van de stad is nauw verbonden met het Groothertogdom van Litouwen en de Pools-Litouwse Gemenebest. De beroemde Litouwse groothertog Vytaut was de prins van Grodno van 1376-1392, en hij verbleef er tijdens zijn voorbereidingen voor de Slag van Grunwald (1410). Het was in het Nieuwe Kasteel Castle van Grodno, dat in 1795 de laatste Poolse koning en Litouwse groothertog Stanislaw Augustus Poniatowski aftrad.

Vervolgens vertrekt u naar het 230 km verderop gelegen Brest.
Onderweg bezoeken we de stadjes
Kossovo (site van het Kossovo Paleis, gebouwd in 1830 in romantische stijl) en Roezjany (nauw verbonden met de geschiedenis van Sapiega aristocratische familie).
Aankomst in Brest. Check-in in het hotel.

Dag 5

dagafstand: 60 km

Brest Fortress, Belarus

Het Fort van Brest

Bezoek aan het nationaal park ‘Belovezhskaya Pushcha’, op een ruim uur rijden van Brest. Dit wereldberoemde park, opgenomen in de lijst van UNESCO World Heritage Sites, vierde onlangs haar 600-jarig bestaan! Het is één van de laatste en grootste overgebleven delen van het immense oerbos dat ooit de Europese Vlakte bestreek. Sommige eiken hier worden echt verondersteld meer dan 600 jaar oud te zijn! Het park werd ooit gebruikt als ​​huis en speeltuin van de Poolse prinsen en Russische tsaren, die er veel tijd besteedden aan rusten en jagen.

Na afloop van de uitstap gaat u terug naar Brest. Deze stad s de traditionele “westelijke poort” van het land. Het is een rustige en relaxte stad, met de beroemde ‘Sovetskaya Straat’ en andere boulevards die perfect zijn om te flaneren. Maar de belangrijkste attractie van de stad is de Vesting van Brest, uiteraard opgenomen in de rondleiding door de stad. Het fort bood langdurig verzet tegen de oprukkende nazi’s in 1941 en werd verwoest als resultaat van zware gevechten. Slechts een handvol mannen had overleefd, maar de burgers in de Sovjet-Unie werden geïnspireerd door de heroïek van de verdedigers van de Vesting van Brest. Vandaag de dag vormt het een enorm en indrukwekkend monument. Na afloop keert u terug naar uw hotel in Brest.

Dag 6

dagafstand: 450 km

Mir Castle, Belarus

Het kasteel van Mir

Vertrek naar Minsk. Allereerst, onderweg naar Minsk, bezoekt u nog de fameuze kastelen van Nesvizh en Mir.
De excursie in Nesvizh omvat een bezoek aan de Corpus Christi Church (één van de vroegste jezuïet kerken in de wereld) en het Nesvizh paleis Dit is een familie complex van de Radziwill adellijke familie, opgenomen in de UNESCO World Heritage List.

Vervolgens bezoekt u Mir. Het prachtige Mir Kasteel is een uniek architectonisch monument, eveneens opgenomen in de UNESCO World Heritage List. Het werd gebouwd aan het eind van de vijftiende eeuw en combineert eigenschappen van verschillende bouwstijlen. Daarnaast is het Mir Kasteel ook een historisch monument, een ware legende, dat vroeger eigendom was van verschillende adellijke families.
Aansluitend vertrekt u naar in Minsk, met een check-in het hotel.

Dag 7

dagafstand: 100 km

Open air museum Dudutki, Belarus

Vliegavontuur in Dudutki museum

Op het programma staat een bezoek aan het openluchtmuseum Dudutki (50 km van Minsk). Dit is een voormalig landgoed waar het typische dorpsleven van de XVIIIe – XIXe eeuw indrukwekkend is herschapen. Tegenwoordig is het een populair openluchtmuseum.

Naast de boerderij met verschillende dieren, omvat het een originele werkende windmolen, en functionerende workshops presenteren aan bezoekers timmerwerk, aardewerk, vlechten, smeden, bakkerij en zelfs kaas maken. En vergeet niet de kans tot een ​​les in paardrijden, en probeer te proeven van een aantal van de schitterende traditioneel bereide maaltijden!

Vervolgens terugkeer in Minsk en v
rije tijd. Afscheidsdiner (in een lokaal restaurant) en transfer naar uw hotel.

Dag 8

Uitchecken en vervolgens transfer naar de luchthaven.

De kosten van dit verzorgde programma bedragen bij twee personen €1.850 per persoon en bij vier personen €1.225 per persoon. Voor andere groepsgroottes kunt u ons aanschrijven en geven we een prijs op.
Inbegrepen in de aanbieding zijn:
– zeven overnachtingen in drie-sterren hotels in Minsk (3x), Grodno (1x), Polotsk (1x) en Brest(2x), incl. ontbijt en in TWIN kamers.
– transfers gedurende de gehele tour in een personenauto met een chauffeur en gids-vertaler (cq een minibusje bij meer dan twee personen)
– services van een gids gedurende het gehele programma
– entreekaarten musea en monumenten volgens het programma
– eenmaal diner
– folklore show in de hoeve

Niet inbegrepen zijn de internationale vliegtickets, de overige lunches en diners, en alle andere niet genoemde services. Tenslotte houden wij per boeking €15 in voor het GGTO Garantiefonds.

We kunnen u het programma ook aanbieden op basis van hotels en een huurauto die u zelf zult rijden. Een indicatie van de kosten voor deze budget-tour is per persoon €575 bij twee personen. Inbegrepen zijn zeven overnachtingen in 3* hotels incl. ontbijt en de huur van een personenauto voor acht dagen. De precieze kosten zullen afhangen van het aantal dagen dat u een auto (en welke auto) u wenst te huren.
Excursies in de verschillende steden kunnen optioneel worden bijgeboekt. Schrijft u ons voor een offerte op maat.

Tenslotte kunnen we u dit reisprogramma ook aanbieden met gebruikmaking van openbaar vervoer in Wit-Rusland. U zult in dat geval iets meer tijd nodig hebben om het exacte programma uit te voeren. De kosten zullen vergelijkbaar met zijn bovengenoemde zelf-rij optie.

  Informatie

  PLAATS

  Wit-Rusland

  DATUM

  bepaalt u

  PRIJS

  Bij 2 pers. €1.850 p.p. verzorgd; zelf rijden €575 p.p. indicatie

  DUUR

  8 dagen

  Route map of tour in Belarus

  Contact