Homestays in Wit-Rusland

Homestay reis in Wit-Rusland

Typische homestay in Wit-Rusland

Typische homestay in Wit-Rusland

Hoogtepunten van deze reis met verblijf o.a. in homestays in Wit-Rusland:
– een verblijf in vier verschillende homestays
– overnachting in Kasteel Mir en sfeervolle hotelletjes in de steden
– interactie met de homestay-eigenaren en traditioneel bereidde maaltijden
– zelf rijden door het rustieke Wit-Rusland
– excursie mogelijkheden in Brest, Grodno en Vitebsk
– de veelzijdige hoofdstad Minsk

Zoals al gememoreerd, het is onze eigen ervaring en ook die van klanten dat een homestay in Wit-Rusland de kern van het land raakt; gastvrij en dichtbij de natuur. Daarom bezoekt u op deze self-drive rondreis vier verschillende homestays in het land, afgewisseld met hotelletjes in steden en zelfs een overnachting in een kasteel.

Zelf rijden in Wit-Rusland is eenvoudig, navigatie om de vaak afgelegen homestays te bereiken is aanwezig in de huurauto. Het land is vrijwel vlak en bestaat uit veel bossen, moerassen en landbouwgronden, afgewisseld met slaperige dorpjes.

Een visum is voor een verblijf tot 30 dagen met aankomst en vertrek op de luchthaven van Minsk sinds juli 2018 niet meer nodig.

dag 1

dagafstand: 35 km

Minsk, Belarus

Het centrum van Minsk

Vertrek vanuit Nederland of België en aankomst in Minsk in de namiddag. U wordt opgewacht door een chauffeur en naar uw hotel in de stad gebracht, waar u verder vrij bent. Al op de weg van de luchthaven naar de stad zal u opvallen de goede staat van de (meeste) wegen en het rustige verkeer.

 

dag 2

dagafstand: 60 km

Open air museum Dudutki, Belarus

Openbare Mis in Dudutki openluchtmuseum bij Minsk

Een dag in de hoofdstad Minsk. Ter kennismaking bieden wij u aan een stadsexcursie met Engelstalige begeleiding. U kunt bijvoorbeeld bezoeken het indrukwekkende en nieuwe museum over de Tweede Wereldoorlog. Of een nieuw en modern (interactief) museum ‘Belarusmini‘. Of naar het openluchtmuseum Dudutki dat een beeld geeft van het leven in de 19e eeuw. Ook mogelijk is een bezoek aan de Stalin Line, een verdedigingswerk met loopgraven en echte tanks & vliegtuigen uit WO2.

Vervolgens transfer naar uw hotel en accommodatie.

 

 

 

dag 3

dagafstand: 100 km

Homestay in Belarus

Typical Belarus homestay, nearby Nalibovsky National Park

Uw huurauto wordt afgeleverd bij uw hotel in Minsk en u start uw homestay reis. De eerste etappe is niet lang en brengt u naar een dorpje aan de rand van het Nalibokski natuurreservaat, in de letterlijke zin. Om er te komen is gebruik van de navigatie essentieel!

De eigenaars tonen u graag hun verzameling van oude landbouwwerktuigen en de voorgeschotelde traditioneel Wit-Russische maaltijden zijn verrukkelijk. U kunt vandaag of morgenochtend optioneel een excursie in de bossen van het natuurreservaat aanvragen. Let wel, er wordt hier weinig tot geen Engels gesproken. Indien u het Russisch niet machtig bent betekent dat veel handen en voeten gebruiken.
Tevens optioneel is een kookworkshop bij de uitbaatster van de homestay.

Met financiële hulp en expertise van de EU zijn mountainbike routes ontwikkeld in het gebied. Als u wilt mountainbiken laat ons graag weten.

 

dag 4

dagafstand: 100 km

Nesvizh Palace, Belarus

Mir Castle, Belarus

We hebben voor u gereserveerd accommodatie in Kasteel Mir (een bijzondere belevenis, mits accommodatie beschikbaar, er zijn niet veel kamers), gelegen 100 km ten zuidwesten van Minsk. U kunt vandaag zowel het Kasteel van Mir als allereerst het nabijgelegen Paleis van Nesvizh bezoeken, twee niet te missen attracties. Accommodatie in Kasteel Mir.

Geniet u onderweg van het rustige leven en het rustige verkeer in het land. Met af en toe verrassende kunstwerken of oorlogsmonumenten die het waard zijn om even te stoppen.

 

dag 5

dagafstand: 200 km

Belarus Homestay

Homestay nabij Brest

 

Belarus Homestay

Homestay nabij Brest, met Poolse folklore

Na de kastelen van Mir en Nesvizh vervolgt u de reis in zuidwestelijke richting tot bijna in Brest. Uw volgende accommodatie is weer een homestay in een dorpje. En eentje die populair is met gasten vanwege de uitstekende maaltijden. Ook hier kunt u optioneel een kook workshop aanvragen, laat ons graag weten. Ook een folklore show kan worden georganiseerd indien u dat wenst.

 

dag 6

dagafstand: 40 km

Brest Fortress, Belarus

Het Fort van Brest


Rural art in Belarus

Onderweg in Wit-Rusland

U rijdt vandaag niet ver naar uw volgende overnachtingsplaats. Die is namelijk de stad Brest, en u verblijft in een prima hotelletje in de stad. Optioneel (maar zeer de moeite waard): een excursie met Engelstalige begeleiding naar het Fort van Brest, waar in juni-juli 1941 soldaten van het Rode Leger langdurig en manhaftig standhielden tegen de oprukkende troepen van Hitler. Een niet te missen bezienswaardigheid in deze stad.

Daarnaast kent Brest een in Wit-Rusland beroemd spoorwegmuseum – hier op het kruispunt van Polen, Oekraïne en Wit-Rusland – welke eveneens is inbegrepen in het excursieprogramma van vandaag. Vervolgens bent u vrij. Overnachting in Brest.

 

dag 7

dagafstand: 110-245 km

Rural Belarus

En Route in Belarus

 

Bernadino church in Grodno, Belarus

Bernadino kerk in Grodno

Het eindpunt vandaag is de fraaie stad Grodno, gelegen ruim 100 km ten noorden van het nationale park bijna op de grens met Polen. Onderweg kunt u nog kastelen bezoek in de plaatjes Pruzhany en Ruzhany. Dit betekent wel een omweg waardoor de dagafstand maximaal 245 km kan bedragen. Accommodatie in een hotel in Grodno.

Grodno is een aangename stad om in te wandelen. Heuvelachtig, met veel parken en culturele attracties. Ook loopt een brede rivier door de stad, de Neiman.

dag 8

dagafstand: 300 km

 

Church and tanks in Belarus

Onderweg in Wit-Rusland

 

Belarus Homestay

Homestay bij het Narach meer

In noordoostelijke richting rijdt u vandaag verder tot aan het meer van Narach. U kunt kiezen om de M2 snelweg te nemen of kleinere wegen die vrijwel langs de grens met Litouwen lopen. Onderweg stuitten wij zelf op enkele omvangrijke radarinstallaties gericht op het NAVO-land Litouwen.

Daarvoor is het mogelijk en aan te raden een Engels gesproken excursie te nemen in het historische Grodno, met veel kerken en een kathedraal, een oud- en een nieuw kasteel en meer.

Aankomst in een homestay nabij het Narach meer.

 

dag 9

dagafstand: 160 km

Belarus Homestay

Typische homestay in Wit-Rusland

 

Braslov lakes, Belarus

Braslav meren, met strand

We hebben nog een fraaie homestay voor u uitgezocht. Daarvoor rijdt u nog 165 km in noordoostelijke richting in de buurt van de Braslav meren.
Net als het meer van Narach is dit een populaire vakantieplek in de zomer voor lokale en Russische toeristen, waardoor er prima voorzieningen zijn voor verschillende vormen van watersport.

Excursies in het natuurgebied rondom de Braslav-meren zijn mogelijk, vraagt u ons om informatie.

dag 10

dagafstand: 250 km

Church in Vitebsk, Belarus

Centraal Vitebsk

 

Monument in Belarus

Onderweg in Wit-Rusland

Vandaag rijdt u naar een mooie stad in het noorden van Wit-Rusland, namelijk Vitebsk, gelegen aan de Dwvna-rivier. Onderweg is het aan te raden om een bezoek te brengen aan de eveneens historische stad Polotsk, op 100 km voor Vitebsk.

Vitebsk staat bekend als de culturele hoofdstad van het land. Dat is niet alleen vanwege het internationale songfestival “Slavanski (Slavische) Bazaar”, dat elk jaar plaatsvindt in de stad, maar nog meer vanwege het rijke artistieke erfgoed. Marc Chagall werd hier geboren en Vitebsk werd zijn belangrijkste bron van inspiratie voor het hele leven. Ook wereldberoemde kunstenaars als Vasiliy Kandinskiy, Ilya Repin, Kasimir Malevitsj woonden en creëerden ooit in Vitebsk.

Accommodatie in een sfeervol klein hotel in het centrum van de stad.

 

dag 11

dagafstand: 300 km

Belarus countryside

Onderweg in Wit-Rusland

Alvorens u de reis naar Minsk start kunt u wederom overwegen om een stadstoer met Engelstalige begeleiding te nemen. Laat u ons weer weten.
Kiest u de snelweg langs de grens met Rusland gevolgd door de M1, of de provinciale wegen door het binnenland?
Accommodatie in een hotel in de Minsk.

 

dag 12

dagafstand: 35 km

U rijdt uw auto naar de luchthaven van Minsk en levert de sleutels in. Einde van uw homestay reis in Wit-Rusland.

Prijzen op aanvraag. Geeft u aan het gewenste niveau van de accommodaties (gemiddeld of luxe), het type huurauto, het aantal personen en de optionele excursies zoals aangegeven in het programma en wij stellen een offerte op.

Indicatie bij twee-vier personen: vanaf €995-850 per persoon incl. alle accommodaties incl. ontbijt (en incl. alle maaltijden in de vier homestays), een eenvoudige huurauto van dag 3-12 voor in totaal 9 dagen, de transfer luchthaven-hotel en de excursie in Minsk.
Kosten van een optioneel Engelstalig excursiepakket in de steden Brest, Grodno en Vitebsk: €250 in totaal ongeacht het aantal personen. Andere excursies zijn ook mogelijk zoals aangegeven in het programma.

Het eenpersoons supplement bedraagt €120 bij een keuze voor driesterren hotels.
De vluchten en een bijdrage van totaal €15 voor het GGTO Garantiefonds zijn niet inbegrepen.
Wij kunnen u de vluchten met luchtvaartmaatschappij Belavia voordelig aanbieden. Een indicatie van de kosten is €300 voor een retourticket vanuit Brussel of Amsterdam naar Minsk.

  Informatie

  PLAATS

  Wit-Rusland

  DATUM

  hele jaar

  PRIJS

  indicatie vanaf €850-995 p.p. bij 4-2 personen

  DUUR

  12 dagen

  Contact