Gezinsvakantie in Wit-Rusland

Avontuurlijke Gezinsvakantie in Wit-Rusland

Onderweg in Wit-Rusland

Onderweg in Wit-Rusland

Hoogtepunten van deze gezinsvakantie in Wit-Rusland:
– de culturele steden Grodno, Polotsk en Vitebsk
– het Fort van Brest
– zelf rijden voor het rustige Wit-Rusland
– overnachten in het kasteel van Mir
– twee homestays op het platteland en kennismaking met de eigenaren
– verblijf bij de Braslav-meren met waterontspanning
– de vele gezichten van Minsk, met herinneringen aan WO2 maar ook theatervoorstellingen en openluchtconcerten in de zomer

Wit-Rusland is zeker een aantrekkelijk land voor een gezinsvakantie. Het is veilig, vriendelijk en de afstanden zijn redelijk. Daarnaast is een afwisselend programma mogelijk, zoals we u hierbij voorstellen.
U rijdt zelf door het land in een huurauto en bezoekt stadjes met musea, natuurparken, kastelen, overnacht bij mensen thuis in dorpjes en sluit af drie dagen bij de Braslav-meren met verschillende watersportmogelijkheden.

Een uitbreiding van drie dagen met bezoek aan twee mooie steden in het noorden van het land is mogelijk.
Prijzen zijn op aanvraag en afhankelijk van de gekozen opties, de type huurauto en niveau van accommodaties, waarin u keuze heeft.

Een visum is voor een verblijf tot 30 dagen met aankomst en vertrek op de luchthaven van Minsk sinds juli 2018 niet meer nodig. In andere gevallen meestal wel.

Ook in Kazachstan & Kirgizië bieden wij een gezinsvakantie aan!

dag 1

dagafstand: 35 km

Minsk, Belarus

Het centrum van Minsk

Vertrek vanuit Nederland of België en aankomst in Minsk in de namiddag. U wordt opgewacht door een chauffeur en naar uw hotel in de stad gebracht, waar u verder vrij bent.

Al op de weg van de luchthaven naar de stad zal u opvallen de goede staat van de (meeste) wegen en het rustige verkeer. Want ondanks de drie miljoen inwoners kent Minsk nauwelijks files, met dank ook aan de brede wegen! Heel anders dan in Kyiv en in Moskou!

 

dag 2

dagafstand: 60 km

Open air museum Dudutki, Belarus

Openbare Mis in Dudutki openluchtmuseum bij Minsk

Een dag in de hoofdstad Minsk. Ter kennismaking bieden wij u aan een stadsexcursie met Engelstalige begeleiding. U kunt bijvoorbeeld bezoeken het indrukwekkende en nieuwe museum over de Tweede Wereldoorlog, of een nieuw en modern (interactief) museum ‘Belarusmini‘. Of naar het openluchtmuseum Dudutki dat een beeld geeft van het leven in de 19e eeuw. Ook mogelijk is een bezoek aan de Stalin Line, een verdedigingswerk met loopgraven en echte tanks & vliegtuigen uit WO2.
Transfer naar uw hotel en accommodatie na afloop.

 

dag 3

dagafstand: 100-150 km

Nesvizh Palace, Belarus

Uw huurauto wordt afgeleverd bij uw hotel in Minsk en u start uw rondreis. We hebben voor u gereserveerd accommodatie in Kasteel Mir (een bijzondere belevenis, mits accommodatie beschikbaar, er zijn niet veel kamers), gelegen 100 km ten zuidwesten van Minsk. U kunt vandaag zowel het Kasteel van Mir als allereerst het nabijgelegen Paleis van Neswizh bezoeken, twee niet te missen attracties. Accommodatie in Kasteel Mir.

 

 

dag 4

dagafstand: 155 km

Rural art in Belarus

Onderweg in Wit-Rusland


Mir Castle, Belarus

Het kasteel van Mir

We hebben een homestay geboekt in een dorpje gelegen 155 km ten zuidwesten van Mir. Het avondeten aldaar is inbegrepen. U kunt allereerst nog een excursie in Kasteel Mir doen.
Geniet u onderweg van het rustige leven en het rustige verkeer in het land. Met af en toe verrassende kunstwerken of oorlogsmonumenten die het waard zijn om even te stoppen.

 

dag 5

dagafstand: 210 km

Lenin statue in Brest, Belarus

Lenin is nog steeds populair in Wit-Rusland

Het eindpunt vandaag is de stad Brest in het uiterste zuidoosten van het land, een rit van ruim 200 km. Indien u nog geen genoeg heeft van kastelen is een bezoek aan het Kasteel van Kosava u misschien een kleine omweg waard.
Brest is een aantrekkelijke en keurige verzorgde stad, vooral bekend om het Fort van Brest. Ook het spoormuseum is de moeite van het bezoeken waard en staan op het programma voor de volgende dag. Accommodatie in een hotel in Brest.

 

dag 6

dagafstand: 5 km

Brest Fortress, Belarus

Het Fort van Brest

Optioneel (maar zeer de moeite waard): een excursie met Engelstalige begeleiding naar het Fort van Brest, waar in juni-juli 1941 soldaten van het Rode Leger langdurig en manhaftig standhielden tegen de oprukkende troepen van Hitler. Een niet te missen bezienswaardigheid in deze stad.

Daarnaast kent Brest een in Wit-Rusland beroemd spoorwegmuseum – hier op het kruispunt van Polen, Oekraïne en Wit-Rusland – welke eveneens is inbegrepen in het excursieprogramma van vandaag. Vervolgens bent u vrij. Overnachting in Brest.

 

dag 7

dagafstand: 50 km

Bisons in Belovezhskaya Puscha, Belarus

Bisons in Belovezhskaya Puscha

Op maar een uur rijden ten noorden van Brest bevindt zich het nationale park ‘Belovezhskaya Pushcha’. Dit wereldberoemde park, opgenomen in de lijst van UNESCO World Heritage Sites, vierde onlangs haar 600-jarig bestaan! Het is één van de laatste en grootste overgebleven delen van de immense oerbos dat ooit de Europese Vlakte bestreek. Sommige eiken hier worden echt verondersteld meer dan 600 jaar oud te zijn! Het park werd ooit gebruikt als ​​huis en speeltuin van de Poolse prinsen en Russische tsaren, die er veel tijd besteedden aan rusten en jagen.

Het reservaat is de thuisbasis van ongeveer 200 soorten vogels, waaronder de kwartelkoning, oehoe, witte ooievaar, samen met de 60 soorten zoogdieren, zoals wilde zwijnen, wilde paarden, elanden, herten en misschien wel het meest beroemde, de bizons, één van de symbolen van het land.

Wij hebben hier accommodatie voor u geboekt binnen het nationale park. Een bezoek aan het lokale museum is de moeite waard.
Optioneel: huur van mountainbikes en een begeleide fietstoer in het park.
Accommodatie in een hotel in de bossen.

dag 8

dagafstand: 110-245 km

Grodno, Belarus

Grodno is heuvelachig en groen

Het eindpunt vandaag is de fraaie stad Grodno, gelegen ruim 100 km ten noorden van het nationale park bijna op de grens met Polen. Onderweg kunt u nog kastelen bezoek in de plaatjes Pruzhany en Ruzhany, wat wel in beide gevallen een omweg betekent waardoor de dagafstand maximaal 245 km kan bedragen. Accommodatie in een hotel in Grodno.

Grodno is een aangename stad om in te wandelen. Heuvelachtig, met veel parken en culturele attracties. Ook loopt een brede rivier door de stad, de Neiman.

 

dag 9

dagafstand: 5 km

Jewish synagogue in Grodno, Belarus

Joodse synagoog in Grodno

U kunt zelfstandig Grodno bezoeken of optioneel (en aan te raden) een Engelssprekende gids boeken. Want er is veel te zien en vertellen over de stad; verschillende kerken een kathedraal, het oude- en het nieuwe kasteel, parken, een route langs de Neiman rivier en meer.
Accommodatie in een hotel in de stad.

 

dag 10

dagafstand: 320 km

Rural Belarus

En Route in Belarus

 

Lida castle, Belarus

Het kasteel van Lida

U heeft een flinke rit over platteland van Wit-Rusland voor de boeg, alvorens te eindigen in een dorpje aan de grens met Litouwen 320 km verderop. Onderweg kunt u een kasteel in Lida en een kerk in Gervajaty bezoeken. Bij ons bezoek in 2018 aan Lida was het kasteel nog onder renovatie maar wel open. Bekijkt u binnenin de exposities, w.o. eentje met fantastische metalen maskers!
Accommodatie in een homestay in een dorp.

 

dag 11

dagafstand: 180 km

Braslov lakes, Belarus

Braslav meren, met strand

Op 180 km afstand van het dorp bevinden zich de Braslav-meren, uw volgende bestemming. Hier vindt u volop mogelijkheden tot watervermaak, van zwemmen tot watersport, alsmede wandelmogelijkheden in de omringende bossen. In de zomer zal het aangenaam druk zijn met lokale vakantievierders.
Accommodatie in een hotel of appartement nabij de meren.

dagen 12-13

dagafstand: 0 km

Braslov lakes, Belarus

Braslav meren

Verblijf in het merengebied met accommodatie. Tijd voor verpozing.

 

dag 14

dagafstand: 250 km

Stork in Belarus

Ooievaars, onderweg in Wit-Rusland

Transfer terug naar Minsk (250 km) en accommodatie in een hotel in de stad.
(zie voor een optioneel programma van drie dagen hieronder)

dag 15

dagafstand: 35 km

U rijdt uw auto naar de luchthaven van Minsk en levert de sleutels in. Einde van uw gezinsvakantie in Wit-Rusland.

Optioneel programma vanaf dag 14, vertrek vanaf de Braslav-meren

dag 14

dagafstand: 130 km

St. Sophia Cathedrale in Polotsk, Belarus

St. Sophia Kathedraal in Polotsk

Een rit van 130 km naar de stad Polotsk in het noorden van Wit-Rusland. Dit is één van de oudste steden van de Oostelijke Slaven en door vele Wit-Russen wordt Polotsk beschouwd als de spirituele bakermat van het land. Voor het eerst vermeld in de primaire Kroniek van AD862 en nauw verbonden met de invloed van de Vikingen binnen de regio, werd het later de hoofdstad van het Prinsdom Polotsk en één van de meest krachtige centra van ‘Kiev Rus’. Onder het bewind van de prins Vseslav Charodey (‘Wonder’) kreeg het de maximale welvaart, en de meest opmerkelijke architecturale monument van die tijd, St. Sophia Kathedraal, werd gebouwd.

In het centrum van de stad zijn de bezienswaardigheden w.o. de Sophia Kathedraal goed per voet bereikbaar.
Accommodatie in een hotel. Optioneel: een stadstour met begeleiding.

dag 15

dagafstand: 100 km

Vitebsk along the Dvina river, Belarus

Vitebsk, gelegen aan de Dvina

In de loop van de dag -u bepaalt dat zelf – rijdt u naar de andere mooie stad in het noorden van Wit-Rusland, namelijk Vitebsk, eveneens gelegen aan de Dwina-rivier. Net als in Polotsk is ook het centrum van Vitebsk zeer geschikt op lopend te onderzoeken.

Vitebsk staat bekend als de culturele hoofdstad van het land. Dat is niet alleen vanwege het internationale songfestival “Slavanski (Slavische) Bazaar”, dat elk jaar plaatsvindt in de stad, maar nog meer vanwege het rijke artistieke erfgoed. Marc Chagall werd hier geboren en Vitebsk werd zijn belangrijkste bron van inspiratie voor het hele leven. Ook wereldberoemde kunstenaars als Vasiliy Kandinskiy, Ilya Repin, Kasimir Malevitsj woonden en creëerden ooit in Vitebsk.

Accommodatie in een sfeervol klein hotel in het centrum van de stad. Optioneel: een stadstour met begeleiding.

dag 16

dagafstand: 300 km

Church and tanks in Belarus

Onderweg in Wit-Rusland

U rijdt terug naar de hoofdstad Minsk (300 km). Kiest u de snelweg langs de grens met Rusland gevolgd door de M1, of de provinciale wegen door het binnenland?
Accommodatie in een hotel in de stad.

 

dag 17

dagafstand: 35 km

U rijdt uw auto naar de luchthaven van Minsk en levert de sleutels in. Einde van uw gezinsvakantie in Belarus.

Prijzen op aanvraag. Geeft u aan het gewenste niveau van de accommodaties (gemiddeld of luxe), het type huurauto, het aantal personen en de optionele excursies zoals aangegeven in het programma en wij stellen een offerte op.

Indicatie bij twee-vier personen: vanaf €1.200-1.000 per persoon incl. alle accommodaties incl. ontbijt (en full board in de homestays), een huurauto, transfer luchthaven-hotel, excursie in Minsk, bij het 17-daags programma.

De vluchten en een bijdrage van totaal €15 voor het GGTO Garantiefonds zijn niet inbegrepen.
Wij kunnen u de vluchten met luchtvaartmaatschappij Belavia voordelig aanbieden. Een indicatie van de kosten is €300 voor een retourticket vanuit Brussel of Amsterdam naar Minsk.

  Informatie

  PLAATS

  Wit-Rusland

  DATUM

   juni-september

  PRIJS

  indicatie €1.000-1.200 p.p. bij 4-2 personen 17 dagen ex. vluchten

  DUUR

  15 dagen met optie tot 17 dagen

  Route map of tour in Belarus

  Contact