Citytrip Minsk

Citytrip Minsk

Minsk, Belarus

Bij het nieuwe Museum van WO2

Hoogtepunten van deze Citytrip Minsk:
– mogelijkheden voor theater, concerten w.o. in de openlucht in Minsk
– herinneringen aan WO2 in een enorm en nieuw museum, bij de Stalin Line en het Khatyn Monument
– uitstapjes in de omgeving naar de kastelen van Mir en Nesvizh

Minsk is zowel een moderne en hippe stad, als een stad die nog de sfeer van de USSR uitademt. Daarnaast is Minsk schoon, veilig, vriendelijk, herbergt veel oude & moderne cultuur, en is bovenal onbekend. Maak kennis met deze stad op drie uur vliegen vanuit de Benelux.
Het programma is deels optioneel, geeft u ons aan wat uw interesse heeft. Daarnaast helpen we u graag met tickets voor een culturele voorstelling in de avond.

Een visum zult u niet nodig hebben voor een bezoek van vier dagen met aankomst en vertrek in Minsk.

Dag 1

Minsk, Belarus

Het centrum van Minsk

U arriveert wellicht op de luchthaven van Minsk in de loop van de middag. Hartelijk welkom in Minsk, hoofdstad van Wit-Rusland en het politieke en culturele centrum. Zij werd voor het eerst vermeld in de kronieken van de XIe eeuw. Vandaag de dag is het een dynamische stad met uitgestrekte boulevards, moderne en historische gebouwen, eindeloze parken en een goed ontwikkelde infrastructuur. Behalve dat de stad een indrukwekkend voorbeeld is van de Sovjet planning op grote schaal, herbergt Minsk ook een aantal opmerkelijke historische bezienswaardigheden.

Naast de bezienswaardigheden kent Minsk in rijk cultureel leven. In de zomer vinden in het centrum veelal openluchtconcerten plaats, van klassiek to allerlei vormen van hedendaagse muziek. Buiten de zomermaanden – wanneer alle theaters gesloten zijn – is een theaterbezoek zeer aan te raden, wij regelen voor u de tickets.
Na aankomst in de stad heeft u vrije tijd.

 

Dag 2

Open air museum Dudutki, Belarus

Openbare Mis in Dudutki openluchtmuseum bij Minsk

 

Open air concert in Minsk, Belarus

Openluchtconcert in de zomer in Minsk

Vandaag start u met een rondleiding in Minsk met een bezoek aan o.a. de architecturale monumenten van de XVII – XXe eeuw (de oude stad met het stadhuis, de Heilige Geest kathedraal en de kathedraal van de Heilige Maagd Maria, de oude straten van de het ‘Trinity’ stadsdeel). Daarna gaat u naar het Overwinningsmonument en de Nationale Bibliotheek (opgenomen in de lijst van de meest opvallende gebouwen van de wereld).

Vervolgens heeft u een transfer naar het Dudutki museum nabij Minsk. Dit is een voormalig landgoed waar het typische dorpsleven van de XVIIIe – XIXe eeuw indrukwekkend is herschapen. Tegenwoordig is het een populair openluchtmuseum. Behalve de boerderij met verschillende dieren, omvat het museum een originele werkende windmolen. De vele functionerende workshops presenteren aan bezoekers timmerwerk, aardewerk, vlechten, smeden, bakkerij en zelfs kaas maken. En vergeet niet de kans tot een ​​les in paardrijden, en probeer te proeven van een aantal van de schitterende traditioneel bereide maaltijden.
Opmerking: u kunt ook zelf aangeven welke musea of andere bezienswaardigheden u graag wilt bezoeken met de gids.
Overnachting in Minsk.

Dag 3

Stalin Line nearby Minsk, Belarus

Bij de Stalin Lijn

 

Nesvizh Palace, Belarus

Een dag die u op verschillende manieren kunt invullen:
Optioneel:
1) Transfer naar de Stalin Lijn (35 km van Minsk, excursie van vier uur) – e
en openluchtmuseum van de militaire verdedigingslinie hier in WOII. Inclusief een grote hoeveelheid Sovjet wapens ten tijden van de Koude Oorlog inclusief vliegtuigen, tanks en afweergeschut. De gidsen zijn gekleed in uniformen van WOII en om de sfeer van de oorlog te voelen zou je ook een hap moeten proeven van de rantsoenen gegeten door soldaten van die tijd.
Vervolgens transfer naar Minsk en overnachting.

2) Transfer naar Mir (100 km van Minsk, excursie van acht uur), een kleine stad 100 km ten zuidwesten van Minsk. Het is het meest bekend om de sprookjesachtige Mir Kasteel, nog steeds bekend als de “middeleeuwse bloem”. Het kasteel is een indrukwekkend architectonisch monument, opgenomen in de lijst van werelderfgoed van de UNESCO.

Gevolgd door een transfer naar Nesvizh – een prachtige historische stad ten zuiden van Minsk, één van de oudste van het land. U brengt een bezoek aan het prachtige Nesvizh Paleis – de voormalige residentie van de aristocratische Radzivili familie, welke ook omvat een prachtig park en de Farny Rooms-Katholieke Kerk uit de XVI eeuw. Terug naar Minsk.

3) Transfer naar een typische Wit-Russische hoeve. U ontmoet lokale mensen en geniet van een picknick met het proeven van de Wit-Russische keuken. Een folklore show met traditionele liederen en dansen kan ook worden georganiseerd op aanvraag.
Terugkeer naar Minsk en overnachting.

Dag 4

Transfer naar de luchthaven van Minsk en vertrek naar huis. Einde van uw citytrip Minsk.

De kosten van dit programma bedragen bij twee personen €425 per persoon, bij vier personen €340 per persoon. Voor andere groepsgroottes kunt u ons aanschrijven.
Inbegrepen in de aanbieding zijn:
– drie overnachtingen in een drie-sterren hotels in Minsk. Ontbijt is inbegrepen, verblijf in in TWIN kamers.
– transfers gedurende dagen 1,2 en 4 in een personenauto met een chauffeur en gids-vertaler (cq een minibusje bij meer dan twee personen)
– services van een gids gedurende dagen 1,2 en 4
– entreekaarten voor het Dudutki volksmuseum

Niet inbegrepen zijn de internationale vliegtickets, het visum, de overige lunches en diners, en alle andere niet genoemde services. Tenslotte houden wij per boeking €15 in voor het GGTO Garantiefonds.

De kosten voor de optionele programma mogelijkheden op dag drie zijn:
1) Stalin Lijn, totaal €150 bij 1-2 personen, totaal €200 bij 3-6 personen
2) Mir & Nesvizh, totaal €295 bij 1-2 personen, totaal €360 bij 3-6 personen
3) Kosten lunch in Wit-Russische hoeve, €20 per persoon, plus transferkosten van €150 totaal bij 1-2 personen, €200 totaal bij 3-6 personen.
4) Kosten diner in lokaal Wit-Russische restaurant, vanaf €25 per persoon

We kunnen u het programma ook aanbieden op budget basis. Een indicatie van de kosten voor deze budget-tour is per persoon €255 bij twee personen. Inbegrepen zijn drie overnachtingen in 3* hotels incl. ontbijt, uw uitnodigingsbrief en de een OV-ticket naar Dudutki
Excursies in de verschillende steden kunnen optioneel worden bijgeboekt.
Tevens kunnen wij voor u een auto huren waarmee u zelf op pad gaat.
Schrijft u ons voor een offerte op maat.

 

  Informatie

  PLAATS

  Minsk

  DATUM

   aan u

  PRIJS

  bij 2 pers. €425 p.p. verzorgd; budget €255 p.p. indicatie

  DUUR

  4 dagen

  Contact